Klei Kattenbakvulling

Van alle soorten kattenbakvulling die er verkocht worden zal de klei kattenbakvulling het grootste aandeel innemen. Dit komt voornamelijk omdat het een zeer goedkope soort is en veel mensen letten nog steeds op de prijs omdat u het hele zakje uiteindelijk gewoon weggooit. Toch begint dit ook een steeds duurder worden variant te worden of liever gezegd, anderen worden goedkoper.

Als u kiest voor klei als kattenbakvulling bestellen dan zult u een keuze maken die nog steeds door het merendeel van de kattenbezitters gemaakt wordt. Het bijzondere aan klei als grondstof voor het creëren van een hygiënische kattenbak is dat klei enorm veel vocht op kan nemen. Het vocht dat vrij komt zal direct in het binnenste van de korrels opgenomen worden waardoor het afgesloten zal zijn van de buitenlucht. Dit is een belangrijke eigenschap van kattenbakvulling van klei omdat het afsluiten van de buitenlucht er voor zorgt dat de urine niet afgebroken kan worden. Dit is op haar beurt weer belangrijk omdat bij het afbreken van urine het buitengewoon naar ruikende ammoniak vrij komt. Ammoniak geeft een zeer penetrante lucht af waar zowel uw kat als u een hekel aan heeft. Door klei kattenbakvulling te kiezen zal dit dus voorkomen worden en zal uw kat altijd een schone en hygiënische kattenbak ter beschikking hebben. Natuurlijk zult u ook rekening moeten houden met een andere kant van dit op zich natuurlijke soort kattenbakvulling. Ook al is klei een natuurlijk product, toch zal als kattenbakvulling klei kiezen betekenen dat het niet afgebroken wordt en ook altijd klei zal blijven.

Natuurlijk is dit geen groot nadeel omdat dit wel gewoon een natuurlijk product is dat op de vuilstort het minste kwaad zal doen. Bij het winnen van de klei als grondstof is dit een ander verhaal omdat hiervoor grote stukken natuur moeten wijken. Voor klei kattenbakvulling wordt immers een laag van de aarde afgegraven die er miljoenen jaren heeft gelegen en waarop vele eco systemen gevestigd zijn. Ook al zal de directe belasting voor het milieu dus beperkt zijn, de schade die bij de winning wordt toegebracht kan aanzienlijk zijn. Afhankelijk van het land waar de grondstof voor de klei korrels kattenbakvulling gewonnen wordt, zullen fabrikanten verplicht worden om de natuur weer te herstellen door beplanting programma’s uit te voeren en de afgegraven terreinen in natuurgebieden te veranderen. Dit zal een deel van de toegebrachte schade goed maken al is het natuurlijk altijd beter om de natuur met rust te laten. Ook zal het herplanten van bomen en andere planten bij de winning van grondstoffen voor korrels klei kattenbakvulling ook bijdragen ter vergoeding van de uitstoot van broeikas gassen die bij de verwerking wordt behaald. Toch zal een van de grootste belastingen van klei kattenbakvulling het feit zijn dat u na een aantal dagen de gehele inhoud van de kattenbak zult moeten vervangen. Anders dan bij klontvormige kattenbakvulling zal het gewone klei alleen het vocht opnemen en verder niets. Hierom moet kattenbakvulling van klei in het geheel vervangen worden omdat uw kat er anders geen gebruik meer van zal maken en een ander rustig plaatsje in huis zal vinden.

Dit betekend ook dat het gebruik van dit soort kattenbakvulling een stuk hoger zal zijn en daarom is het goed dat u goedkope kattenbakvulling bestellen kunt. Natuurlijk zal klei kattenbakvulling een stuk goedkoper zijn dan veel andere soorten omdat er heel weinig bewerkingen uitgevoerd hoeven te worden om de klei geschikt te maken om als kattenbakvulling te dienen. Als u dit echter af zet tegen de hoeveelheid die u gebruikt is het nog maar de vraag of het ook daadwerkelijk de moeite waard is. Natuurlijk kunt u op het internet klei als kattenbakvulling kopen maar dan nog zult u goed moeten kijken naar het gebruik ten opzichte van andere soorten. Voornamelijk de eerder genoemde klont vormende soorten kunnen soms een flinke besparing opleveren. Toch zal als kattenbakvulling klei gebruiken door de meeste mensen gedaan blijven worden al is natuurlijk al het voordeel dat bij aanschaf te behalen is welkom. Daarom is online kattenbakvulling bestellen een zeer goede mogelijkheid die u moet overwegen. U zult in de meeste gevallen minder betalen dan bij een lokale dieren winkel of supermarkt en u krijgt uw bestelling van de klei korrels kattenbakvulling nog netjes thuis bezorgt ook. Vooral gezien het gewicht van de zakken waarin het verkocht wordt is dit helemaal geen verkeerd idee. In de vorm van korrels klei kattenbakvulling kopen is daardoor op het internet niet alleen een stuk goedkopen maar vooral ook een heel stuk makkelijker.