Houten Kattenbakvulling

Er zijn meerdere soorten kattenbakvulling die u kunt gebruiken om uw kat een schone en hygiënische kattenbak te bieden. Houten kattenbakvulling zal bijvoorbeeld erg milieu vriendelijk zijn maar wellicht minder urine opnemen als andere soorten kattenbakvulling. Toch zal het voor veel mensen ook de heerlijke geur van hout zijn waar men de voorkeur aan geeft.

Als u hout als kattenbakvulling bestellen wilt dan zal het direct opvallen dat de keuze ietwat beperkt is. Er zijn een aantal fabrikanten van dit soort kattenbakvulling die dit als Eco merk op de markt brengen. Toch zal dit niet altijd helemaal het geval zijn, natuurlijk zijn de houtkorrels volledig biologisch afbreekbaar en zullen ze een geringe milieu belasting hebben die overigens door de aanwezige katten ontlasting voor een deel teniet gedaan wordt. Toch is het hout dat voor het maken van kattenbakvulling van hout gebruikt wordt afkomstig van diverse industriële toepassingen van hout. De vezels worden als afval product van diverse houtverwerkende industrieën opgekocht en tot kattenbakvulling verwerkt. Hiermee wordt een ander doel voor deze vezels gevonden die anders in diverse plaat materialen verwerkt worden. De eigenschappen van hout zorgen er voor dat houten kattenbakvulling tot ongeveer drie maal haar gewicht aan vocht op kan nemen. Dit lijkt natuurlijk heel wat maar ten opzichte van bijvoorbeeld klei kattenbakvulling is dit echter behoorlijk beperkt. Toch zal het voornamelijk de kleine milieu belasting zijn die voor mensen de doorslag geeft om tot aankoop over te gaan. Op dit punt laat afval hout kattenbakvulling kopen alle andere soorten ver achter zich en dat is ook wat waard.

Het ligt er bij de keuze voor online kattenbakvulling bestellen helemaal aan waar uw kat aan gewend is. Het is niet altijd even eenvoudig om te wisselen van kattenbak vulling omdat katten nu eenmaal een sterke eigen wil hebben. Als uw kat de nieuwe houten kattenbakvulling niet ziet zitten zal het vertikken om er in te gaan. Het zal dan een ander rustig plekje vinden om de behoefte te doen die u waarschijnlijk alleen maar kunt vinden door goed uw neus te volgen. De enige manier om over te schakelen naar kattenbakvulling van hout is door dit geleidelijk te doen en bij voorkeur door twee kattenbakken naast elkaar te zetten. Katten zijn nieuwsgierig genoeg om een kijkje te nemen en als het uw kat bevalt dan ziet u het snel genoeg. Als u als kattenbakvulling hout snippers of geperste houtvezels gebruik dan zal dat u wel schelen in de hoeveelheid en vooral het gewicht van het afval dat u produceert. Zeker nu tegenwoordig in steeds meer plaatsen per kilo afval betaald moet worden is dit natuurlijk zeker een punt om te overwegen. Omdat klei een heel stuk zwaarder is dan hout en daarnaast ook meer ontlasting vast kan houden zal het een stuk zwaarder worden dan houten kattenbakvulling. Als u echt met het milieu bezig bent en u hebt er de ruimte voor in de tuin dan zult u nog meer mogelijkheden hebben. Het is geen enkel probleem om afval hout kattenbakvulling te composteren waardoor het uiteindelijk uw tuin zal kunnen bemesten.

Toch zal het voornamelijk een keuze moeten zijn die uw kat ook wil maken omdat uw kat immers in de kattenbak zal moeten zitten. Aangezien het niet heel ongebruikelijk is dat katten allergische reacties op houten kattenbakvulling of op het stof dat er van af komt kunnen geven, zult u zich hier erg zeker van moeten maken. Als dit allemaal goed gaat dan maakt u een milieu bewuste keuze die uiteindelijk ook goed uit kan pakken voor uw portemonnee. Niet alleen omdat u hierdoor minder afval zult produceren maar ook omdat in veel gevallen hout als kattenbakvulling een stuk goedkoper aan te schaffen is. Wellicht weet u iemand die houtsnippers produceert in een eigen werkplaats of zelfs in een fabriek. Ook bij het online kattenbakvulling bestellen valt het een en ander te besparen als u bij de aanschaf van kattenbakvulling hout snippers kiest. Juist omdat het een volledig natuurlijk product is dat zeer goedkoop ingekocht kan worden zullen de kosten om de zakken aan u aan te bieden erg mee vallen waardoor de aanschaf prijs omlaag kan gaan. Als u hierbij op telt welke voordelen online houten kattenbakvulling bestellen u kan bieden dan zal uw keuze wellicht snel gemaakt zijn. De webwinkels die u op deze website zult vinden zullen ook een aantal soorten van deze milieu vriendelijke kattenbakvulling aan bieden. Neem daarom snel een kijkje om te zien of kattenbakvulling van hout ook voor u en uw kat wellicht een goede oplossing is.